Sałatka z łososiem, paluszkami krabowymi i jajkiem

Składniki:
  • 150 g fileta z łososia
  • 8 paluszków krabowych
  • 3 jajka POLSKA KURKA
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1/2 sałaty lodowej
  • 1 łyżka majonezu RUSTICA
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego DELISSE
  • oliwa z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku
Sposób przygotowania:
  1. Łososia skropić cytryną, oliwą, oprószyć delikatnie solą i upiec. Jajka ugotować na twardo. Paluszki krabowe pokroić w plasterki. Salatę lodową umyć i poszarpać na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Na talerzu ułożyć sałatę lodową. Na to ogórki, kawałki upieczonego łososia, paluszki krabowe i ćwiartki jajek. Skropić cytryną.
  3. Czosnek zetrzeć na tarce. Dodać majonez i jogurt naturalny. Przyprawić solą i pieprzem.
  4. Polać sałatkę sosem. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ulubionym pieczywem.
Polecamy