Makaron z pieczarkami i szpinakiem

  • 2
  • 20 minut
Składniki:
  • 400 g makaronu penne TURINI
  • 3 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 g pieczarek
  • 300 g świeżego szpinaku
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • sól, pieprz RUSTICA
  • ser Grana Padano LES CROISES
Sposób przygotowania:

1.Makaron ugotować al dente.

2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać plasterki pieczarek i smażyć kilka minut aż zarumienią się z obu stron.  Dodać bulion i smażyć do odparowania wody. Usmażone pieczarki odłożyć na talerz.

3. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać posiekany czosnek, a po minucie szpinak. Smażyć aż szpinak zwiędnie i straci swoją objętość. Na patelnię Dodać podsmażone pieczarki i ugotowany makaron. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać tartym serem.

Polecamy